• 📱SMARTPHONE CASH FORMULE

Online geld verdienen student

Je wilt je eigen online geld verdienen als student? Dan heb je verschillende opties. Wij leggen uit wat ze zijn en waar je rekening mee moet houden bij het kiezen van een baan.

De belangrijkste dingen in een oogopslag

  • Als student ben je meestal in dienst als mini-jobber of werkstudent.
  • Als student mag je tijdens het semester maximaal 20 uur per week werken.
  • Een student kan goed geld verdienen, maar moet wel op de wettelijke grenzen letten, anders dreigen er problemen, ook met de ziektekostenverzekering.

Bijbaantjes als student: hoe geld verdienen?

Er zijn schijnbaar eindeloze manieren waarop een student geld kan verdienen: Serveerster, bijles, call centers en... en... en .... De universiteit moet echter op de eerste plaats komen en de weinige tijd die je nog hebt om te werken, moet je verstandig gebruiken. De criteria die u hanteert bij de keuze van uw deeltijdbaan hangen natuurlijk altijd af van uw individuele situatie, maar u moet de volgende factoren in gedachten houden:

  • Toekomst: Heeft de baan iets te maken met je studie of je carrière aspiraties? Kun je belangrijke contacten leggen? En staat de baan goed op je CV? Om als student geld te verdienen, hoef je niet per se ongeschoold werk te doen. Als werkstudent kun je kennis uit je studie inbrengen, zodat afhankelijk van het vak bepaalde deeltijdbanen bijzonder zinvol zijn - bv. bijles geven in het onderwijs of marktonderzoek in de bedrijfskunde.
  • Inkomesten: Je hebt maar weinig tijd om te werken? Kunnen je ouders je nauwelijks of helemaal niet onderhouden? Dan moet de hoogte van het salaris, ongeacht de activiteit, voor u een doorslaggevende factor zijn bij de keuze van een baan. Bij het serveren kan de fooi het lage uurloon zeker compenseren en verbeteren, aan de kassa van de supermarkt is het stressvol maar vaak goed betaald.
  • Flexibiliteit: Is uw schema een lappendeken en laat het u niet toe een volledige werkdag te werken? Vervolgens bepaalt de tijdsflexibiliteit van een eventuele baan of je het überhaupt kunt doen. Als u maar een paar uur per keer kunt werken, zijn bijlesbaantjes of promotionele activiteiten (bijvoorbeeld op beurzen) bijzonder geschikt die u ertussen kunt proppen.

Vind een studentenjob

Meestal krijg je een goed werkstudentensalaris en een eerste inzicht in de werkwijze van een potentiële werkgever. Een job als jobstudent is zeer welkom op je cv. Dit komt omdat je je eerste relevante werkervaring opdoet. Misschien maakt u ook een goede eerste indruk en krijgt u een aanbod voor directe toelating.

Babysitter worden

Een populaire baan om geld te verdienen als student is babysitten. Je kunt tot 20 € per uur verdienen. Kleine kinderen gaan meestal vroeg slapen. Zodra ze slapen, kunt u zich comfortabel wijden aan andere taken en misschien zelfs online geld verdienen aan de zijkant. Op die manier zou je een dubbel inkomen hebben!

Privéles geven

Financieel is het nog aantrekkelijker als u daarnaast privé-lessen geeft. Maar het is ook een beetje vermoeiender. Hoeveel je verdient, hangt af van het onderwerp en het niveau. Natuurlijk zijn schoolvakken als wiskunde, natuurkunde of Engels, Duits, Nederlands bijzonder gewild. Maar u kunt ook privé-lessen geven voor universitaire cursussen. Deze zijn wat beter betaald. Tot 35 € per uur is hier mogelijk.

Geld verdienen als student: van werkstudent naar freelancer

Bij een deeltijdse baan bent u op verschillende manieren in dienst van uw werkgever. Zorg ervoor dat u dit van tevoren goed uitzoekt, want er zijn verschillende regels, bijzonderheden en voor- en nadelen voor verschillende soorten banen.

Leren voor later als werkstudent

Je hebt de term "jobstudent" vast wel eens gehoord in personeelsadvertenties of van medestudenten. Als je als student zo'n geld kunt verdienen, heb je geluk. De reden: als werkstudent ben je niet zomaar een tijdelijke werknemer bij een bedrijf, maar word je tewerkgesteld omwille van je kennis op je studiegebied. Voorbeeld: Een student werktuigbouwkunde kan geld verdienen door als werkstudent een bedrijf te ondersteunen bij de ontwikkeling van apparatuur. Volgens het arbeidsrecht geldt het voorrecht van werkstudent. Je werkgever betaalt geen ziekte-, verplegings- en werkloosheidsverzekering voor een job als jobstudent. U bent echter alleen vrijgesteld van pensioenverzekering als u niet regelmatig meer dan 450 euro verdient. Maar het belangrijkste: Voor de eerste keer kunt u geld verdienen met uw studie-inhoud. Als student heb je je cv waarschijnlijk toch al in je achterhoofd zitten, dus een baan als werkstudent is een goed idee. U zult ook waardevolle contacten leggen die u kunnen helpen wanneer u uw carrière begint.

Verdien consistent geld met een mini-job terwijl je studeert

Hoewel het aantrekkelijk is om als student geld te verdienen en iets voor je cv te doen, betekent dit niet dat je banen buiten je studierichting moet negeren. Het belangrijkste is immers om als student geld te verdienen en rond te komen. Waarom dan niet een mini-job overwegen? Mini-jobs zijn voor het grootste deel beschikbaar in de detailhandel en de dienstensector. Dit heeft waarschijnlijk niets met je studie te maken, maar het betaalt goed - meestal boven het wettelijk minimumloon. Klassieke banen zijn bijvoorbeeld kassière in een supermarkt, telefoniste in een callcenter of ober. In de praktijk wordt hier tijdelijke hulp gezocht voor de avonduren of de nacht, wanneer het gewone personeel klaar is met werken. Studenten kunnen deze minibaantjes meestal jarenlang doen, als ze dat willen, en hebben zo een voorspelbaar inkomen op lange termijn. Mini-jobbers hebben ook recht op betaalde vakantiedagen, afhankelijk van het aantal dagen per week dat zij dienst hebben.

Zelfstandige en student: geld verdienen met je bedrijf

Roosters en bazen zijn niet voor iedereen. Als je je eigen baas wilt zijn, kun je zelfs als student geld verdienen. Het hoeft geen gek zakenidee te zijn dat leidt tot een miljoenenbedrijf. Vaak is er een verband met je studies, er zijn bijvoorbeeld studenten Duitse studies die als freelance journalist werken of studenten computerwetenschappen die zelfstandig websites optimaliseren.

OVER DE AUTEUR

Autor

Alessio Parrino

Alessio Parrino is een expert in online marketing en heeft reeds talrijke projecten opgebouwd waarin hij zijn kennis heeft bewezen. In deze blog kunt u meer te weten komen over zijn expertise.

Hoe ik erin slaagde geld te verdienen met de smartphone...

...en hoe je mijn strategieën uit mijn e-Book kunt kopiëren!

Snel geld verdienen met je telefoon

© Smartphone-Cash-Formule