• 📱SMARTPHONE CASH FORMULE

Maak geld met Instagram

Excuseer me? Wil je weten hoe je geld kunt verdienen met Instagram?
Als je jezelf deze vraag stelt, heb je misschien gehoord over influencers die veel geld verdienen via sociale netwerken (bijvoorbeeld modebloggers die geld verdienen door hun foto's met kleding van bepaalde merken te posten of reisbloggers die gratis over de hele wereld reizen, wanneer dat maar mogelijk is) en je zou graag willen weten hoe je iets soortgelijks kunt doen.Geld verdienen met Instagram

Nou ja, dat is allemaal waar. Maar zoals ze zeggen, "één op de duizend kan het". Weet ook dat u alleen door een zekere populariteit in staat zult zijn om uw bedrijf op een zinvolle manier te gelde te maken. Hoe dan ook, maak je geen zorgen. Het kan geen kwaad om het te proberen en mocht uw profiel niet erg populair zijn, dan vindt u hier ook enkele - naar ik hoop nuttige - aanwijzingen over hoe u nieuwe volgers kunt werven. Dit gezegd zijnde, rest mij niets anders dan u een goede lezing toe te wensen en veel geluk met alles!

Hoe te verdienen met Instagram

Als je het daarmee eens bent, laten we dan meteen naar de kern van het artikel gaan en kijken hoe je kunt verdienen met Instagram, waarbij we de belangrijkste bronnen van monetarisatie die je kunt gebruiken op dit beroemde sociale fotonetwerk nader bekijken.

Hoe te verdienen op Instagram met affiliaties

Een eerste ding dat je kunt doen is geld verdienen op Instagram met affiliaties. Waar gaat dit allemaal over? Ik zal het meteen uitleggen. Met een affiliate programma, zoals dat van Amazon, kunt u gesponsorde links (of doorverwijslinks) genereren die worden opgenomen in berichten of verhalen die worden gepubliceerd op het sociale fotonetwerk.

Als gebruikers de gesponsorde link openen en een aankoop doen van een goed of dienst binnen een bepaalde periode (bijv. 24 uur), betaalt het bedrijf achter het affiliate netwerk de maker die de link heeft gepromoot (in dit geval u) een percentage van de inkomsten. In het geval van Amazon, dat ik eerder noemde, ligt dit tussen 1 en 12%, afhankelijk van de categorie van het gekoppelde product, dat wordt berekend over de prijs van het gekochte product.

Om gesponsorde links te genereren, moet u over het algemeen naar de aanmeldingspagina van het affiliateprogramma gaan, u bij het affiliateprogramma aanmelden en de aangeboden hulpmiddelen gebruiken om doorverwijslinks te genereren. Als u een praktische demonstratie wilt van hoe dit te doen met Amazon's affiliate programma, bekijk dan de gids waarnaar ik linkte zodat u een idee hebt van wat u moet doen.

Als je besluit om je aan te melden voor een affiliate programma en deze mogelijkheid te gebruiken om geld te verdienen aan je Instagram profiel, ga dan niet als een bezetene willekeurige links plaatsen alleen maar om je kansen te vergroten om geld te verdienen. Beveel eerder producten/diensten aan op een beredeneerde manier, rekening houdend met wat echt nuttig kan zijn voor uw publiek en verkies diegene die u persoonlijk hebt kunnen testen (of die nochtans goede recensies hebben).

Om eerlijk te zijn tegenover de mensen die u volgen, raad ik u ook aan om duidelijk te zeggen wanneer u een gesponsorde link invoegt, en de mensen die u volgen te informeren dat ze u kunnen steunen door de link in kwestie te gebruiken, waardoor u een kleine winst kunt ontvangen, die echter niet van invloed zal zijn op de aankoopprijs van het gepromote product of de gepromote dienst.

Hoe verdien je op Instagram met gesponsorde samenwerkingen

Een andere mogelijkheid is om op Instagram te verdienen met gesponsorde samenwerkingen, een activiteit die vaak is toe te schrijven aan de zogenaamde influencers, of gebruikers die een vrij grote aanhang hebben en die hun populariteit op het sociale fotonetwerk gebruiken (en niet alleen) om producten of diensten te promoten tegen betaling door bedrijven. Zoals je misschien al geraden hebt, kan deze mogelijkheid om geld te verdienen (net als alle andere die in dit artikel opgesomd zijn) dus gebruikt worden als je een heel populair Instagram-account hebt: anders zullen bedrijven waarschijnlijk niet geïnteresseerd zijn in een samenwerking.

Een belangrijk ding dat ik je aanmoedig om te doen als je gesponsorde samenwerkingen aangaat, is om het te signaleren aan je volgers, misschien door het gebruik van ad hoc hashtags, zoals #adv, #advertise, #sp of #sponsored.

Hoe geld verdienen door te verkopen op Instagram

Een andere mogelijkheid om geld te verdienen is door te verkopen op Instagram. Dit is een directe vorm van inkomsten, die uitstekende resultaten kan opleveren. Ook in dit geval geldt wat we al hebben gezegd: als je een account hebt met een groot aantal volgers, kun je een groter publiek bereiken en is de kans op succes dus veel groter dan wanneer je een account hebt met een paar honderd volgers.

In dit opzicht zult u blij zijn te weten dat op Instagram de Shopping-functie beschikbaar is die, zoals de naam al doet vermoeden, degenen die een bedrijfsprofiel hebben in staat stelt foto's van bepaalde producten te publiceren en ze te taggen met de catalogusprijzen, waarbij ook de directe link naar online winkels wordt toegevoegd waar de aankoop kan worden voltooid.

Voor meer informatie over hoe te verkopen op Instagram met behulp van de zojuist genoemde functie, weet je al wat je moet doen: neem een kijkje in de tutorial die ik aan het onderwerp heb gewijd.

Hoe te verdienen met Instagram filters

Een laatste optie om geld te verdienen die ik onder de aandacht wil brengen komt van geld verdienen met Instagram filters. In feite, wanneer je een vrij grote aanhang hebt, kun je proberen de presets die je toepast op je inhoud te verkopen aan je volgers, die misschien wel geïnteresseerd zijn om ze te kopen.

Wat de filters betreft die in de verhalen kunnen worden toegepast, deze kunnen worden gemaakt via het Spark AR Studio-programma, ontwikkeld door Facebook (het bedrijf achter Instagram) voor Windows en macOS. Dit 3D en AR digitale en geanimeerde grafische programma is een beetje ingewikkeld in gebruik, maar het is gratis. Ik liet je zien hoe je het kunt gebruiken in mijn gids over hoe je filters kunt maken voor Instagram-verhalen.

Wat betreft het maken van filters om toe te passen op Instagram posts, kun je Lightroom gebruiken, Adobe's beroemde software voor Windows en macOS, waarover ik je vertelde in deze andere gids. Zodra de gemaakte preset door een gebruiker is gekocht, ontvangt hij via e-mail een download link. Door het bestand in kwestie te openen en naar Lightroom te kopiëren, kunt u het toepassen op uw opnamen.

Hoe je populariteit op Instagram kunt verhogen

Zoals je misschien al hebt gemerkt bij het lezen van het artikel, kun je zonder een goede aanhang op Instagram nauwelijks noemenswaardige winst boeken. Daarom moet je proberen om je populariteit op Instagram te vergroten, mocht je dat nodig hebben. Hieronder volgen enkele nuttige tips voor het doel.

  • Plaats regelmatig kwalitatieve en gevarieerde inhoud - creëer inhoud die uw gebruikers echt zal interesseren, goed is om naar te kijken of op een andere manier amusant is. Je moet degene die naar je profiel kijkt "raken", zodat je de aandacht trekt en aanspreekt. Om dit te doen, publiceer niet alleen berichten, maar maak ook verhalen, reels, video's voor IGTV, en, van tijd tot tijd, doe een aantal live-uitzendingen.
  • Gebruik de juiste hashtags - dit dient om uw inhoud te indexeren, waardoor het gemakkelijker te vinden is door gebruikers die zoeken op hashtags (die, zoals u misschien al weet, woorden of zinnen zijn die worden voorafgegaan door het #-symbool). Om de beste hashtags te vinden, kunt u gebruik maken van diensten zoals Top Hashtag en All Hashtags of uw toevlucht nemen tot een gratis app zoals Top Tags (Android/iOS), waarbij u erop let dat u de meest relevante voor de gepubliceerde inhoud selecteert (en ook de meest populaire).
  • Interageer met de gemeenschap - like de inhoud die je het meest interessant vindt, reageer op posts en probeer iets interessants en intelligents te zeggen, vermijd polemiek en geef je mening in een poging altijd beleefd en hoffelijk te zijn. Dit zal meer zichtbaarheid geven aan uw profiel en sommige gebruikers kunnen beslissen om het te volgen.
  • Koppel je Facebook-account - zo kun je een breder publiek bereiken en is de kans groter dat andere mensen je gaan volgen.
  • Wees consequent - stop niet bij de eerste tegenslagen: als de resultaten langzaam komen (althans vanuit uw perspectief), blijf dan hard werken en u zult zien dat uw doorzettingsvermogen zich in de loop van de maanden en jaren uitbetaalt in de vorm van een aantal concrete resultaten.

OVER DE AUTEUR

Autor

Alessio Parrino

Alessio Parrino is een expert in online marketing en heeft reeds talrijke projecten opgebouwd waarin hij zijn kennis heeft bewezen. In deze blog kunt u meer te weten komen over zijn expertise.

Hoe ik erin slaagde geld te verdienen met de smartphone...

...en hoe je mijn strategieën uit mijn e-Book kunt kopiëren!

Snel geld verdienen met je telefoon

© Smartphone-Cash-Formule